Τα Χριστούγεννα φτάνουν σε λίγες ημέρες και τα δέντρα στολίστηκαν για να ομορφύνουν σπίτια, πλατείες, τάξεις και σχολεία. Ποιος μπορεί να φανταστεί τις γιορτές δίχως δέντρα με στολίδια, φωτάκια και δώρα στα “πόδια” τους; Αληθινή χαρά για τους μικρούς, θεσμός για τους μεγάλους, απαραίτητη η παρουσία του για ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Μετά τ’ Αγιαννιού, όμως, τα δέντρα θα χάσουν την τιμητική τους, θα ξεστολιστούν, θα ανέβουν ξανά στο πατάρι ή, αν είναι αληθινά, θα πεταχτούν. Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως, να χρησιμεύσουν για προσάναμμα στο τζάκι. Με την δέουσα προσοχή πάντοτε!

Ωστόσο, αυτές τις μέρες το σχολείο μας στολίζει ένα αληθινό έλατο! Με πρωτοβουλία της Δ’ τάξης, το δέντρο παραλήφθηκε από το φυτώριο και με την βοήθεια της Γ’ τάξης φυτεύτηκε σε ένα ωραίο σημείο στην αυλή. Οι τάξεις αυτές το υιοθέτησαν και θα το φροντίζουν μέχρι να δυναμώσει και να στεριώσει. Τις επόμενες ημέρες θα το στολίσουμε για να είμαστε και μέσα στο πνεύμα των ημερών, η παρουσία του, όμως, θα μας συντροφεύει για όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Το σχολείο θα ήθελε να μεταφέρει την χαρά των παιδιών αλλά και να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στα φυτώρια Γκλαβάκη για την προσφορά τους.

Το δέντρο μας φυτεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2022
Και… στολίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2022
Ένα νέο δέντρο στην αυλή μας!