Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+/ΙΚΥ και τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης υλοποίησαν διημερίδα ενημέρωσης με τίτλο: «Το Πρόγραμμα ERASMUS+: Ευκαιρίες μάθησης για την ανάδειξη της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των λαών της Ευρώπης».

Η ενημερωτική διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 16/12/2023, οι συμμετέχοντες/ουσες στη διημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις καλών πρακτικών από σχέδια Erasmus+, που υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις και τις σχολικές μονάδες των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας. Μέσα στις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν ήταν και το σχέδιο του σχολείου μας “Healthy Mind Body and Environment (ΗΜΒΕ)“, που υλοποιήθηκε την τριετία 2020-2023 με εταίρους από τη Γαλλία, την Κροατία και τη Λετονία. Η παρουσίαση , στη διημερίδα, περιλάμβανε την πορεία του σχεδίου κατά τα δύο πρώτα χρόνια της υλοποίησής του, όπου πραγματοποιήθηκαν και οι περισσότερες διαδικτυακές δράσεις και κινητικότητες.

Το τριετές Erasmus+ σχέδιο ΚΑ229 του σχολείου μας ολοκληρώθηκε με ένα δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διάχυση του Erasmus+ σχεδίου “Healthy Mind Body and Environment (ΗΜΒΕ)” στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ.