Από τον Σεπτέμβριο του 2021 οι τάξεις Β΄ και Γ΄ έχουν ξεκινήσει έργο eTwinning με θέμα το νερό. Ο τίτλος του έργου “Water in our lives” θέλει να τονίσει την σημασία του πολυτιμότερου αγαθού στον πλανήτη μας και στην ζωή μας, ενώ η μελέτη του επιδιώκει να κάνει τους μαθητές/τριες να κατανοήσουν την αξία, την δύναμη αλλά και το ευάλωτο της ύπαρξής του μέσα σε ένα περιβάλλον που από δεκαετία σε δεκαετία επιβαρύνεται από την έντονη βιομηχανοποίηση και τον υπερκαταναλωτισμό.

Είμαστε τυχεροί/ες που ζούμε σε ένα μέρος όπου το νερό το βρίσκεις παντού και σε αφθονία. Ίσως αυτό και μόνο το γεγονός να μας κάνει να μην το εκτιμούμε όσο θα έπρεπε. Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι, επομένως, να μάθουμε και να υιοθετήσουμε πρακτικές εξοικονόμησης αλλά και συνετής χρήσης του νερού.

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, πόσο νερό ξοδεύουμε για τις καθημερινές μας ανάγκες και ας εκτιμήσουμε τον πλούτο που έχουμε τριγύρω μας, αυτόν που φέρνει τόσους επισκέπτες καθημερινά εδώ, από όλη την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού.

Από την επίσκεψη της Γ΄ τάξης στα “γαλανά νερά”

Το νερό και η σημασία του στην ζωή μας