Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, η τετραήμερη επίσκεψη των Erasmus+ εταίρων μας στο σχολείο μας, το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΗΜΒΕ (Healthy Mind Body and Environment). Οι φίλοι μας, 37 στον αριθμό, επέστρεψαν στις χώρες τους (Γαλλία, Λετονία και Κροατία) παίρνοντας μαζί τους όμορφες εικόνες από την περιοχή μας και άριστες εντυπώσεις από την φιλοξενία, την οργάνωση, την ποικιλία των δραστηριοτήτων, και τα αξιοθέατα που επισκέφτηκαν.

Το πρόγραμμα ΗΜΒΕ στοχεύει στην προώθηση της υγείας στον νου, το σώμα αλλά και το περιβάλλον με προοπτικές υιοθέτησης πρακτικών που θα το προστατέψουν και θα διασφαλίσουν μία αειφόρο ανάπτυξη.

Οι αποστολές μπροστά στο σχολείο

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστηριότητες περιπάτων στην φύση, μπάνιο στα λουτρά, γιόγκα, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, προτάσεις φρούτων στην διατροφή μας, γνωριμία με την ζωή των μελισσών, παιχνίδια γρίφων και μαθηματικών, εισαγωγή στην ελληνική γλώσσα, τον αρχαίο πολιτισμό & επιστήμη, παραδοσιακούς χορούς, αθλοπαιδιές, επισκέψεις στην Έδεσσα, Βεργίνα και Θεσσαλονίκη και άλλες πολλές εκπλήξεις (βλ. αναλυτικά το πρόγραμμα στην προηγούμενη ανάρτηση).

Το σχολείο μας, με ιδιαίτερη συγκίνηση, θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους/ες όσοι πρόσφεραν τον χρόνο, τον χώρο, την προσπάθεια, τις ιδέες και την έμπρακτη βοήθειά τους, υλική, οικονομική και κυρίως με την μορφή εθελοντικής εργασίας. Πιο συγκεκριμένα:

Τους Μαθητές/τριες και Εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, τον σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τον Δήμο Αλμωπίας, την Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών, τον σύλλογο Νέων του χωριού μας, τον Πολιτιστικό σύλλογο Λουτρακίου, την Ενορία Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του χωριού μας, τους Επαγγελματίες Λουτρακίου και όλες τις Κυρίες που βοήθησαν καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και πραγματοποίησης της φιλοξενίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ είναι το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) το οποίο αποτελεί Δημόσια Αποκεντρωμένη Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δράσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες αλλά και ένα βίντεο από τις δράσεις του τετραημέρου ΕΔΩ

Από την επίσκεψη στα Λουτρά
Από το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού
Από την ζωή των μελισσών

Πολιτιστικός χάρτης της Ελλάδας, παιχνίδια μυαλού και οφθαλμαπάτες

Φρούτα και χρώματα!

Ακούγοντας τους ήχους της φύσης και… την σιωπή…

Από την εκδρομή στην Έδεσσα και την Βεργίνα

Ζωγραφικές εντυπώσεις των μαθητών/τριών από την επίσκεψή τους στο σχολείο μας και την Ελλάδα

Από την την εκδρομή στην Θεσσαλονίκη

Η αξιολόγηση της εμπειρίας των μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης Λουτρακίου από το πρόγραμμα και την συνάντηση με τους εταίρους
Η αξιολόγηση των εταίρων μαθητών/τριών από την κινητικότητα και την επίσκεψή τους στο σχολείο μας
Ολοκλήρωση επίσκεψης των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ στο Λουτράκι _02 – 06 Οκτωβρίου 2022