Την Πέμπτη στις 3 Νοεμβρίου 2022 έγινε στο σχολείο μας μία βιβλιοπαρουσίαση. Παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βιβλίο “Δύο ήτα κι ένα όμικρον _Η2Ο”, από την ίδια την συγγραφέα, την κυρία Μαρία Αλεξοπούλου, και μάλιστα μέσα από κουκλοθέατρο. Το βιβλίο, μας ταξιδεύει σε περιβαλλοντικά μονοπάτια. Το θέμα του αφορά στην προστασία αλλά και συνετή διαχείριση του νερού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σήμερα και την ανάληψη δράσης, μελλοντικά, ως ενεργοί πολίτες που θα σέβονται, θα εκτιμούν και θα προσέχουν το περιβάλλον.

Η παρουσίαση αυτού του βιβλίου εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης της φιλαναγνωσίας στους μαθητές/τριες αλλά συνδέεται και με την πρόθεση του σχολείου για την αναβάθμιση της δανειστικής βιβλιοθήκης. Αποτελεί, τέλος, την ανακεφαλαίωση του eTwinning προγράμματος “Water in our lives” που υλοποιήθηκε την περσινή χρονιά από τις τάξεις Β΄ και Γ’ .

Όπως και να έχει, αυτή η παρουσίαση ήταν μία ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε πόσο πολύτιμο είναι το αγαθό του νερού αλλά και πόσο τυχεροί είμαστε που το έχουμε σε τόση αφθονία στην περιοχή μας, την στιγμή που 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν βασική πρόσβαση σε ασφαλές, καθαρό, και πόσιμο νερό.

Βιβλιοπαρουσίαση στο σχολείο μας