Με το πέρας της σχολικής χρονιάς, έκλεισε και το eTwinning έργο “Water in our lives” των Β΄ και Γ΄ τάξεων που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ενείχε συνεργασία με σχολεία της Πολωνίας και της Τουρκίας. Οι δράσεις του ήταν πολλές, ποικίλες και κυρίως, συνεργατικές. Δημιουργήθηκαν, δηλαδή, δράσεις στις οποίες δούλεψαν και τα τρία σχολεία ταυτόχρονα (Λουτράκι-Ελλάδα, Puławy-Πολωνία και Beşiktaş/istanbul-Τουρκία) για κοινές δημιουργίες. Το πρόγραμμα (έργο) έλαβε την εθνική ετικέτα ποιότητας στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 και την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητα στις 15 Ιανουαρίου 2024.

Από αυτό το έργο, ενδεικτικά, αναφέρουμε τον διαδραστικό χάρτη τον εταίρων μας, το συνεργατικό βιβλίο για τον “Κύκλο του νερού” και την συνεργατική παρουσίαση για την χρήση του νερού στο “Παρελθόν και στο σήμερα”. Σημαντικότερο επίτευγμα αυτού του έργου, ωστόσο, είναι το από κοινού τραγούδι μας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Κάθε σχολείο έγραψε ένα δικό της δίστιχο που μεταφράστηκε στα αγγλικά, στη συνέχεια όλο το κείμενο μελοποιήθηκε από το σχολείο της Τουρκίας για να παρουσιαστεί, τελικά, σε ενιαίο βίντεο, όπου κάθε χώρα τραγουδά το κομμάτι της. Δείτε το, αμέσως παρακάτω.

Δεν έλειψαν, όμως, και οι μεμονωμένες δράσεις των τάξεων του σχολείου μας που συμμετείχαν στο έργο αυτό.

Να θυμίσουμε τα 7 φύλλα της εφημερίδας “ΥΔΡΙΑ” που εκδόθηκαν μέσα στην χρονιά 2021-22 από την Γ΄ τάξη με μελέτη ποικίλων θεμάτων για την αξία, χρήση, προστασία και εξοικονόμηση του Νερού, αλλά και το ημερολόγιο καιρού με έμφαση στις βροχερές ημέρες από την Β’ τάξη.

Η καλοκαιρινή γιορτή για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς είχε ως θέμα το Νερό, όπου παρουσιάστηκαν: ένα θεατρικό δρώμενο, ο χορός “Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ” από την Γ’ τάξη και, φυσικά, τα παιχνίδια νερού που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση για όλες τις τάξεις!

Ο… “Οκτώβριος 2021” από το ημερολόγιο καιρού/νερού
Το τελευταίο τεύχος, Μαΐου-Ιουνίου, της εφημερίδας “ΥΔΡΙΑ”
Στιγμιότυπο από το θεατρικό δρώμενο για το νερό
Χορεύοντας
Το σχολείο της Πολωνίας μόλις έχει λάβει τους σελιδοδείκτες που ετοιμάσαμε!

Οι τάξεις που υλοποίησαν το eTwinning έργο “Water in our lives”
Η γωνιά του eTwinning έργου “Water in our lives”

Και… στις 7 Νοεμβρίου 2022 μία βιβλιοπαρουσίαση με κουκλοθέατρου του βιβλίου “2 Ήτα κι ένα Όμικρον”.

Επειδή, οι δράσεις για το νερό… συνεχίζονται!

Ολοκλήρωση, Εθνική και Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας του eTwinning προγράμματος “Water in our lives”