Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε μία επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του σχολείου μας για την αναβάθμιση της δικής μας, μικρής σχολικής βιβλιοθήκης αλλά και με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας των μαθητών/τριών. Μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος, κύριος Μαρίφης Δημήτριος , ο οποίος μας ξενάγησε, μας εξήγησε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης αλλά και τόνισε την αξία της ανάγνωσης βιβλίων.

Μεταξύ άλλων είδαμε παλιά βιβλία του 19ου αιώνα, ξαναθυμηθήκαμε τα 3D βιβλία που είναι κατάλληλα για τις μικρότερες ηλικίες, “ακούσαμε” ένα ηχητικό βιβλίο αλλά και ψηλαφίσαμε ένα βιβλίο για τυφλούς γραμμένο στο αλφάβητο Braille. Μία σπουδαία και πολυδιάστατη εμπειρία σε μία εξαιρετική βιβλιοθήκη που αριθμεί κοντά στους 47 χιλιάδες τόμους!

Η επίσκεψη αυτή συνδυάστηκε και με μία βόλτα στην παλιά πόλη της Έδεσσας (Βαρόσι), όπου επισκεφτήκαμε και την παλιά μητρόπολη, αλλά και στο πάρκο των καταρρακτών, σε μία ημέρα συννεφιασμένη μεν, αλλά με σαφείς ενδείξεις ότι… αύριο περιμένουμε την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού!

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Έδεσσας