Ως τελευταία ανάρτηση για τη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε (2022-23), επιλέξαμε την ανακοίνωση της απονομής ετικέτας eTwinning Σχολείου στη μονάδα μας για το 2023-2024. Μία σημαντική διάκριση αλλά και επιβράβευση για την δουλειά και τις δράσεις μας πάνω στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Το σχολείο μας ήταν μεταξύ των  132 σχολείων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) της Ελλάδας που έλαβαν αυτή τη διάκριση και το μοναδικό δημοτικό σχολείο στον νομό Πέλλας.

Σε όλη την Ευρώπη βραβεύτηκαν συνολικά 4.485 σχολεία από όλες τις βαθμίδες.

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με αυτό τον τίτλο χαρακτηρίζονται ως πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς, όπως η ψηφιακή πρακτική, η πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), οι καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και η προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.

Η ετικέτα eTwinning σχολείου αποτελεί το επιστέγασμα μίας προσπάθειας 8 ετών με εκπόνηση συνεχών, ετήσιων, έργων, ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών. Παράλληλα με την εξωστρέφεια και την προσήλωση στο εκπαιδευτικό όραμα, δεν σταματήσαμε να αναδεικνύουμε τα ‘‘δυνατά’’ σημεία του τόπου μας που δεν είναι άλλα από: το φυσικό περιβάλλον, το νερό, τα φρούτα και οι δυναμικές καλλιέργειες, η παράδοση και ο πολιτισμός.

Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για την αφοσίωση τους στις αξίες, την παιδαγωγική και την αποστολή του eTwinning. Συνιστά κίνητρο για ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Υπογραμμίζει, τέλος, μία αναγνώριση για το πρωτοποριακό έργο του σχολείου, ως προς την  κουλτούρα συνεργασίας, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Την προσπάθεια για την απόκτηση ετικέτας σχολείου eTwinning συνέδραμαν τόσο ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων, όσο και η τοπική κοινωνία με όλους τους φορείς και συλλόγους της και, φυσικά η τοπική αυτοδιοίκηση.

Τους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ θερμά!

Ετικέτα eTwinning Σχολείου για το Λουτράκι