Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε και πάλι το πρόγραμμα ανταλλαγής φρούτων στο σχολείο μας. Ο σκοπός του είναι να προωθήσει την ημερήσια κατανάλωση φρούτου στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής αλλά και να εισάγει τους μαθητές/τριες στο σκεπτικό της ανταλλαγής αγαθών.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ενθαρρύνονται να φέρνουν τουλάχιστον ένα φρούτο από το σπίτι και να το καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο, ή να το ανταλλάσσουν με ένα άλλο από το καλάθι που είναι γεμάτο κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Για την τροφοδοσία του καλαθιού, φροντίζει ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος, οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί και ενίοτε οι εθελόντριες μαμάδες που κόβουν φρούτα, στύβουν ρόδια και πορτοκάλια και μεριμνούν για την καθαριότητα του τραπεζιού στο τέλος του διαλείμματος.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, με το φρούτο σας καθημερινά αλλά ιδιαίτερα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για να το ανταλλάσσετε με ένα ποτήρι ολόφρεσκο χυμό στο 1ο διάλειμμα. Η εποχή, άλλωστε, προσφέρει τα ωραιότερα φρούτα του χρόνου!

Και… φυσικά, μην ξεχνάτε να βάζετε το αυτοκόλλητό σας στο φρουτο-ημερολόγιο κάθε μήνα!

Το πρόγραμμα ανταλλαγής φρούτων άρχισε!