Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον  Αυτισμό (2 Απριλίου), πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τον αυτισμό. Παρακολουθήσαμε βίντεο, συζητήσαμε και φτιάξαμε τα δικά μας «Γυαλιά της Διαφορετικότητας». Φορώντας τα, «είδαμε» και συνειδητοποιήσαμε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι απειλή! Αντιθέτως, αν την αγκαλιάσουμε και την αποδεχτούμε, μπορούμε να γίνουμε πλουσιότεροι!

«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια…» (Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ – Ο Μικρός Πρίγκιπας)

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου,  μέσα από μια διαδικτυακή εκδήλωση των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, γνωρίσαμε τη συγγραφέα και ακτιβίστρια για τον αυτισμό Άδα Σταματάτου και το νέο της  βιβλίο Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό .

Η κ. Άδα Σταματάτου μάς μίλησε για τον γιο της, τον Γιάννη, και μας εξήγησε πώς συμπεριφέρεται ο Γιάννης το πρωί όταν ξυπνάει, πώς ακολουθεί ρουτίνες, τι κάνει στο σχολείο, στον δρόμο, στο εστιατόριο, πώς εκδηλώνει όσα νιώθει, πώς συμπεριφέρεται όταν συναντά τον παππού και τη γιαγιά… Τέλος, μας ζήτησε να τη βοηθήσουμε, έτσι ώστε όλα τα αυτιστικά άτομα να καταφέρουν να ζουν ισότιμα κι ευτυχισμένα στην κοινωνία μας!

Η κ. Σταματάτου παρουσιάζοντας το βιβλίο της
Η Α’ τάξη με τα “γυαλιά της διαφορετικότητας”
Η Β’ τάξη με τα δικά της “γυαλιά”!
Η Γ΄ τάξη
Η Δ’ τάξη
Η Ε’ τάξη
Η ΣΤ’ τάξη
Η ομορφιά της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας!
Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό